Zoeken naar:

Bijna verworden tot een modeterm binnen hulpverlenende organisaties. Ook een aan ons veel gestelde vraag: “Geven jullie ook een opleiding tot train de trainer?”

Graag willen we dat nuanceren. De trainingen die wij en onze partners geven in en rond het water zijn voor de deelnemers over het algemeen maar een klein stukje van de complete vaardigheden die men moet onderhouden.

Met de materie waar wij ons dagelijks mee bezig houden, wil men met een dag extra opleiding iemand tot trainer bombarderen en daar de rest van de manschappen (ook vrouwen natuurlijk) gaan opleiden.

Vrij vertaald: we laten iemand haar/zijn zwemdiploma A halen, laten die een dagje langer zwemmen en je wordt zweminstructeur.

Wij leiden wel degelijk instructeurs op. Dit is een traject van soms 1 tot enkele jaren. Naast onze opleiding zal de kandidaat die opgeleid wordt tot instructeur ook in de praktijk haar/zijn ervaring moeten opdoen. Samen met de opleiding maakt dit uiteindelijk iemand tot een instructeur.

“Geven jullie dan geen train de trainer?” Ja zeker wel, alleen benoemen wij dat graag anders. We willen dit meer een coach noemen. Een opleiding of training, die volg je bij een instructeur, de coach ondersteunt je bij het oefenen en onderhouden van de vaardigheden. Wat wij de coach leren is waar zij/hij op moet letten, waar de valkuilen zitten en waar de kansen liggen tot groei.

Aankomende evenementen